Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Opravy povrchů místních komunikací v místních částech města Nové Město na Moravě, Maršovice a Jiříkovice
Odesílatel Daniela Krejčí
Organizace odesílatele Město Nové Město na Moravě [IČO: 00294900]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.02.2021 13:35:30
Předmět vysvětlení zadávací dokumentace č.1

Odpověď zadavatele:

1. Vzhledem ke skutečnosti, že není zřejmé, v jakém stavu jsou podkladní vrstvy opravovaných komunikací, ponecháváme možnost zvýšení nivelety až o 10 cm s tím, že
případný odvoz přebytečného materiálu bude řešen v rámci stavby.

2. V rámci stavby se žádné obrubníky odstraňovat nebudou, náklady na zemní práce pro nové obrubníky zhotovitel zahrne do položek Osazení obrubníků.

3. Tabule s údaji o zhotoviteli - min. rozměr 80 x 80 cm a max. 100 x 100 cm s údaji vyplývajícími ze smlouvy zahrne uchazeč do položky Staveniště

4. Náklady na ruční dobourávání uchazeč zahrne do položky Recyklace

Původní zpráva

Datum 24.02.2021 16:13:13
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
prosím o vysvětlení následujících dotazů.

1. Ze soupisu prací vyplývá, že stávající niveleta bude navýšena o 10 cm. Při této skutečnosti narazíme na problém se stávajícími vjezdy a napojeními s okolním terénem. Pokud se niveleta zanechá jako stávající komunikace, tak zhotovitel bude muset cca 10cm rozfrézovaného materiálu odvézt na skládku nebo na mezideponii investora k dalšímu použití. Pokud by jsme tento materiál museli někam odvážet, budeme požadovat zkoušky na PAU, abychom mohli stanovit zatřídění odváženého materiálu. Prosím o informaci, jakým způsobem investor plánuje zakázku realizovat?

2. V SP jsou nové obrubníky, ale nikde nejsou uvedeny zemní práce, demontáže stávajících obrubníků vč. likvidace a odvozu na skládku. Bude nutné v rámci realizace odstraňovat nějaké obrubníky? Kam má zhotovitel zahrnout náklady na zemní práce pro obrubníky?

3. V SOD čl.1 odst. e) požadujete zřetelné označení tabulí s údajem, kdo stavbu provádí. Jak velké tabule to mají být a do jaké položky je má uchazeč ocenit?

4. Ve stavbě je velké množství vjezdů a obrub a bude se muset ručně odbourat stávající kryt vč. jeho likvidace. Tato položka není nikde uvedena. Prosím o úpravu soupisu prací.

Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem