Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava střechy na objektu č.p.48 v Pohledci
Odesílatel Daniela Krejčí
Organizace odesílatele Město Nové Město na Moravě [IČO: 00294900]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 02.02.2017 08:45:34
Předmět Vysvětlení / Doplnění zadávací dokumentace

dotaz 1) folie 135 (i když zde bych ke kvalitě, ceně a trvanlivosti  finální vrstvy, doporučoval trvanlivější a dražší folii, aby kvalitou a trvanlivostí odpovídala finální vrstvě, když dáte falcovaný plech , který je na 60let, tak je blbost tam dávat folii, která je na 30let)

odpověď: tento typ fólie doporučuje pod tuto střešní krytinu výrobce se kterým byla střešní krytina konzultována (Lindab) - fólie se může lišit podle druhu použité střešní krytiny a doporučení výrobce - určitě ale nemůže být kvalitativně horší. Jelikož nebylo možné zjistit přesnou skladbu krytiny, předpokládalo se odstranění stávajícího plechu a jeho nahrazení plechem novým. Po odstranění stávajícího plechu a přesném zjištění stávající skladby může být případně fólie 135 nahrazena fólií kvalitnější případně nahrazena drenážní vrstvou.

dotaz 2) odvětrací kontralatě, nasávací a odvětrací otvory opatřeny mřížkami, proti vniknutí hmyzu a ptactva

odpověď: s odvětráváním není v tomto projektu počítáno, vycházíme ze současného stavu (v technické zprávě popsány obecné normové požadavky).

dotaz 3) Také se v projektu píše o montáži sněhových zábran, ale ve slepém rozpočtu jsem je neviděl.

odpověď: v současnosti s umístěním zachytávačů sněhu není počítáno i když to technická zpráva zmiňuje - bude případně dořešeno v rámci stavby na vhodných místech.

dotaz 4) Také bývá často pod starou falcovanou krytinou asfaltová lepenka, kterou je potřeba nechat zlikvidovat a to také nebývá moc levné, asi 10Kč/m2 + demontáž a odvoz. V projektu a rozpočtu také není.

odpověď: zatím nemáme informace o tom jestli se pod krytinou lepenka nachází (nebylo možné zjistit) - případné odstranění a likvidace se také budou řešit v rámci stavby.

dotaz 5) Na původní střeše jsou výlezová okna-světlíky, na nové už ne, na střechu je potřeba mít možnost vylézt, jsou tam antény, a také je potřeba mít možnost vylézt na střechu z revizních a jiných důvodů.

odpověď: současná výlezová okna rušíme z důvodu možnosti se na střechu dostat jiným způsobem


dotaz 6) samotná pojistná folie, tzv. doplňková hydroizolační vrstva má různé stupně těsnosti a bylo by dobré v zadání určit, jaký stupeň těsnosti mají firmy naceňovat, protože tam je také dost velký cenový rozdíl. 

odpověď: hydroizolační vrstva by měla splňovat takové technické parametry aby nedocházelo k zatékání do objektu  - zohledněné v závislosti na sklonu střechy - technologické předpisy dodavatele střešní krytiny. 

Po vyhodnocení výběrového řízení podle použitého materiálu po odstranění stávajícího plechu bude případně pozván technik specialista od navržené střešní krytiny k definitivnímu odsouhlasení skladby střechy.